fbpx

Tervetuloa koiran kotihieronnan kurssille.

Tämän kurssin avulla opit tunnustelemaan oman koirasi tuki- ja liikuntaelimistöä sekä tekemään miellyttävää ja rentouttavaa hierontaa koirallesi.

Kurssi koostuu viidestä havainnollistavasta videosta:

Videoilla 1 ja 2 käydään läpi anatomiaa teoriassa ja käytännössä. Tähän osuuteen liittyy myös ladattava materiaali – lista lihaksista ja luustosta.

Videolla 3 on koiran tutkiminen seisten, videolla 4 jatketaan koiran jalkojen tutkimista kylkimakuulla ja käydään läpi jalkojen venytyksiä.

Videolla 5 opastetaan hierontaa eri asennoissa ja erilaisin ottein. Suosittelen katsomaan videot järjestyksessä.

Videoiden kesto on yhteensä alle 2h, voit joko katsoa ne putkeen tai ottaa koiran mukaan ja kokeilla videon asioita heti sen katsomisen jälkeen tai sen aikana.


Ennen aloittamista haluan muistuttaa, että sairaan koiran hoitaminen kuuluu aina eläinlääkärille. Näillä videoilla esitetty tutkiminen on riittävä kotona tehtäväksi, tarkemman tutkimuksen tekee eläinlääkäri tai eläinfysioterapeutti. Mikäli koirallasi on jokin perussairaus, kuten spondyloosia, kysy omalta eläinfysioterapeutiltasi ohjeet juuri sinun koirallesi sopivaan ja turvalliseen hoitoon.

Koiraa ei saa hieroa:

  • Kuumeessa
  • Haavojen, ruhjeiden tai kasvainten alueelta
  • Ihovaurioiden tai ihottumien alueelta
  • Yleistulehdus tai hengitystie-infektio
  • Tiineen eläimen hieronnassa kannattaa olla erityisen varovainen ja välttää keskivartalon aluetta.

Sivun alalaidasta voit jättää palautetta luennosta, myös anonyymisti. Lomakkeen kautta voit myös lähettää kysymyksiä ja mikäli haluat vastauksen, muista jättää yhteystietosi.

Kurssi on käytössäsi toistaiseksi, kuitenkin vähintään 6kk ostopäivästä.

Mukavia hierontatuokiota koirasi kanssa!

-Pipsa

Anatomia

Anatomian perusteet on hyvä tietää ennenkuin aletaan hoitamaan koiraa. Tunnin anatomialuento saattaa tuntua raskaalta, mutta tutustu ainakin pääkohtiin, jotta tiedät missä luut ja nivelet sijaitsee. Tarkoituksena on antaa sinulle kokonaiskuvaa turkin kätköissä olevista rakenteista. Näistä on hyötyä myöhemmin kun alat hieromaan koiraasi.

Tutkiminen ja hieronta

Kun aloitat tutkimaan tai hoitamaan koiraasi, varaa tilanteeseen rauhallinen paikka ja aika. Aloita koiran tutkiminen seisten, mikäli mahdollista, ja etene järjestelmällisesti kuonosta hännänpäähän. Käytä lempeitä otteita. Kuuntele kokoajan koiraasi, varsinkin hieronnan ja venyttelyjen aikana. Toisilla koirilla menee aikaa tottua hierontaan, varsinkin jos koira odottaa jotain ikävää toimenpidettä (kuten kynsienleikkuuta), joten ole kärsivällinen. Joskus auttaa, kun ottaa käyttöön alustan, mitä käyttää vain hierontatilanteissa ja koira oppii yhdistämään mukavan tuokion siihen.

Voit joko katsoa ensin kaikki videot läpi ja sen jälkeen ottaa koiran viereen ja laittaa videot uudelleen pyörimään (tämä on ehkä suositeltavin vaihtoehto). Tai voit myös ottaa koiran heti mukaan ja toistaa asioita videoiden tahtiin pysäytellen videota tarvittaessa.

Auta meitä kehittämään palveluitamme – anna palautetta.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial